L’eurodiputat de la Coalició Compromís s’ha mostrat indignat després de la sentencia absolutòria als 18 neonazis i demana a la Fiscalia que presente recurs de casació.

Després de conèixer-se la sentencia absolutòria als 18 neonazis del Frente Antisistema per part de la secció IV de l’Audiència Provincial de València, l’eurodupiutat de Compromís, Jordi Sebastià, s’ha mostrat més que indignat, ja que tal i com ha afirmat, “tot aquest procés ha fet un tuf molt extrany. S’ha tardat nou anys en realizar-se la instrucció, s’han destruït proves fonamentals, el judici ha durat tres dies, s’ha dictat sentencia en tan sols 15 i les escoltes de la Guàrdia Civil, sorprenentment, han estat considerades il·legals”.

“Casualment”, ha afegit Sebastià, “hem de recordar que aquesta sala ja absolgué altra banda de neonazis, en el anomenat Cas Armagedon, fa quasi 10 anys”.

Per a l’eurodiputat de Compromís, la sentencia concedix impunitat als grups neonazis, que tenen el País Valencià com a paradís de les seues accions violentes. Sembla que els magistrats no han valorat l’alarma social que pot generar la seua sentència.

“Al Parlament Europeu ja vam denunciar, en la nostra primera intervenció a l’eurocambra, com a l’anomenat Front Antisistema, amb contactes en altres països d’Europa, se li van intervenir armes de foc i propaganda nazi, i un dels seus integrants ja havia estat en la presó per l’assassinat del jove antifeixista de Burjassot, Guillem Agulló”.

Sebastià explicà que “les armes, que constitueixen prova fonamental del delicte han sigut destruïdes per la Guàrdia Civil” i com la seua destrucció “podia impedir un judici normal i evitar una condemna. Ens preocupa molt l’auge del feixisme i el nazisme a Europa, un monstre amb tentacles que s’han introduït també a l’eurocambra”.

Per tot això, l’eurodiputat de Compromís demanà a tots els parlamentaris amb vocació demòcrata de la cambra que se sumaren per a fer “un front comú contra la impunitat, contra el feixisme, per la democràcia, per Europa, perquè, si no, el nostre continent es pot tornar a dessagnar com ja ho va fer no fa tant”.